måndag 11 mars 2019

Vecka 11


En ny vecka och solen skiner på oss J

I morgon är det dags för nationellt prov i svenska, läsförståelse-prov. Vi samlas i klassrummet 8.20 men börjar dagen med en promenad för att sedan starta provet kl 9 (alla i hela landet ska starta på samma tid). Eleverna kommer få en kort paus, bensträckare, då de får en smörgås, en festis och en frukt av oss. Känner de att de behöver mer energi så kan de ta med något mer. Tänk bara på att det inte ska kladda, lukta eller låta. Det får heller inte vara läsk, energidryck eller nötter. De kommer inte finnas anträffbara på mobilerna förrän provet är klart (kl 12.30)

På torsdagen är det nästa del, skrivuppgift. Då får de ta en rast på 20 minuter, när det passar för dem under skrivandet. De får ta med egen fika men måste tänka på detta ovan (kladda, lukta mm). Även då är mobilerna insamlade till minst kl 12.20.

Se till att de är laddade genom  att sova ordentligt, ät bra mat och så håller vi tummarna att de håller sig friska så de kan delta i provet på rätt dag.

Nästa tisdag har vi en heldag med elevens val. Eleverna kommer planera den dagen någon gång under denna vecka. Då är det även kockduell vilket innebär att varje klass i åk 9 har ett lag som ska tävla och laga mat utifrån en given matkorg.

Det är bara två veckor kvar på den här perioden. Det återstår med andra ord inte så många lektioner i hemkunskap och sedan är det dags för musik. Viktigt att alla ser till att ligga i fas inför schemabytet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar