onsdag 6 mars 2019

Nationellt prov svenska och påskskola

Nästa vecka (v. 11) är det dags för det första nationella provet, då är det svenska, läsförståelse respektive skrivuppgift som gäller. Vi har pratat lite om upplägget och arbetsgången. Vi kommer starta provdagarna med en liten promenad innan provet startar kl 9. På tisdagen kommer de inte ha någon rast utan bara en bensträckare mellan inläsning av texterna samt uppgiftslösning.
Vi kommer fixa en frukt och dryck till dem, men de får också ta med sig något om de känner att de behöver tillföra mer energi. Viktigt är dock att tänka på att det varken får lukta, kladda eller låta. Det är helt ok att ta med en smörgås, lite frukt eller lite godis  men inget med prassligt papper, vi vill heller inte att de har med energi-drycker eller läsk samt givetvis inga nötter.

På torsdagen när de skriver får de ta en egen rast på 20 minuter, de får även då ha med sig lite att tugga på, om de vill. Givetvis gäller samma inte lukta, kladda, låta.

Den största utmaningen blir kanske att de måste lämna ifrån sig mobilen, vi kommer samla in alla mobilerna och de får tillbaka dem när provet är gjort (de får alltså inte ha tillgång till mobiler på bensträckare eller rast). Detta kan ju vara något som några kan behövs träna på inför provdagarna… ;)
På våren i åk 9 brukar vi erbjuda våra elever möjligheten att gå på påskskola, alltså lovskola på påsklovet. Vi riktar oss till de elever som riskerar att inte nå betyg i våra kärnämnen (svenska, engelska, matte). De har idag på mentorstiden fyllt i en intresseanmälan, vi kommer erbjuda tre dagar med lovskola men sedan kan det anpassas efter hur många som är intresserade. En definitiv anmälan kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar