fredag 17 mars 2017

v. 11

Nu var det ett tag sen vi uppdaterade. Men det rullar på, med prov och inlämningar. Så jag hoppas att ni håller lite koll i kalendern :-)

Igår var alla 7:or på en föreläsning om hållbar utveckling. Det var introduktionen till ett grupparbete om hållbar utveckling och Sveriges miljömål. Detta kommer vi jobba med ett par veckor och sedan blir det en muntlig redovisning.

Vi har också börjat med företagsorientering i alla klasser. Det innebär att alla ska besöka ett företag och få lära sig mer om hur en arbetsplats är organiserad och vilka roller det finns.
De flesta företagsbesöken är under vecka 14, men några grupper kommer att besöka sina företag redan vecka 13.

Nästa vecka, torsdagen den 23 mars är det studiedag och torsdagen veckan efter (30 mars) är det elevens val dag. Då är det ett jättebra tillfälle att göra saker man har missat eller inte blivit färdig med. Man kan också passa på att göra omprov.
Den veckan, v.13, börjar också period 4 med nytt schema. Sista perioden kommer eleverna att ha hemkunskap som praktiskt-estetiskt ämne.

Mobilförbudet gäller fortfarande men en del elever har svårt att följa det. En del smyger med den in och vi vill därför att ni hjälper oss att lyfta detta hemma med era barn.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar